top of page

HOLLYWOOD SMILE

Hollywood Smile Nedir?


Hollywood Smile tasarımında dikkat edilmesi gereken bazı estetik kriterler vardır. Dudaklarımız serbest pozisyondayken ve ağzımız hafif aralıkken yani gülmüyorken, ön dişlerimizin 1.5-2 mm kadar görünmesi birinci estetik kriterdir. Bu görüntü yüzümüze daha genç bir ifade verir. Çünkü ilerleyen yaşlarda dişler aşınır, yanaklar yer çekiminin etkisiyle aşağı salınır ve dişler daha az görünmeye başlar.


İkinci estetik kriter ise, güldüğümüz zaman yanaklarımız tam açıldığında dudak köşelerimizde karanlık bölgelerin olmaması gerekir. Hollywood smile oluştururken, bu kriterlere dikkat edilerek dişler dışarı doğru biraz daha açılı tasarlanır ve bu sayede karanlık üçgenlerin oluşmaması sağlanır.


Bir diğer kriter ise, gülümsediğimiz zaman dişlerimizin alt dudak çizgisini takip etmesidir. Güldüğümüz zaman alt dudağımız bir kavis oluşturur ve estetik bir görünüm için dişler önden başlayarak arkaya doğru bu kavsi takip etmek zorundadır.


Diğer bir kriter ise dişlerin arasındaki oranların doğru belirlenmesidir. Ön iki dişimiz azı dişlerimizden daha uzun olmamalıdır. Göz bebeklerinden geçen çizginin de azı dişlerinin en sivri uçlarıyla aynı hizada olması gerekir. Tabi ki bu oranlar herkes için geçerli değildir. Herkesin kendine has bir yüz yapısı vardır ve dişler genel oranlarla ne kadar uyumlu olursa o kadar estetik bir görünüm kazanılır. Bu yüzden Hollywood Smile belli kriterlere sahip olsa da kişiye özel geliştirilir.


Estetik Zirkonyum dişler yapılmadan önce, tüm bu kriterlerin yanı sıra kişinin kendi yüz şekli ve çene yapısı göz önünde bulundurularak hazırlanan tedavi planı çerçevesinde, dişlerden bir yaprak inceliğinde aşındırma yapılır. Ardından laboratuvar ortamında kişinin yüzüne en uygun dişler hazırlanır. Ve kişi provalar sırasında hazırlanan bu örnek dişleri yüzünde görme şansı yakalar. Henüz Hollywood Smile tasarımınız tamamlanmadan provalar sırasında dişlerinizi onaylarsanız cilaya giden dişleriniz son haline getirilir. Ve 20-25 yıl süreyle hiçbir sorunla karşılaşmadan kullanabileceğiniz sağlam ve estetik dişlere sahip olursunuz. Zirkonyumun bir diğer özelliği ise ışık geçirgenliğinin olmasıdır. Bu sayede kendi doğal dişlerinizden ayırt edilemeyen yeni ve daha estetik dişlere sahip olabilirsiniz.


7 görüntüleme
bottom of page